SPSM-nyheter

Vi vill påminna om att SPSM, specialpedagogiska skolmyndigheten, översätter sina nyheter till teckenspråk. Dessa översättningar sker löpande så gå in och titta på SPSMs hemsida då och då för att se deras nyheter på ditt modersmål.

Falu Gruva

Falu Gruva är en del av världsarvet och vi hälsar alla välkomna för att utforska gruvans spännande historia, titta på vår utställning eller varför inte gå på en guidad tur.
Vi visar en ny film om gruvan och filmen finns nu även på teckenspråk.
Välkomna till oss för en spännande upplevelse!

Dalatrafik

Hej!
Dalatrafik har skickat ut ett nytt nummer av nyhetsbrevet Pling!, precis som vanligt har vi översatt detta till teckenspråk. Är du nyfiken på de nya busstiderna och bussturerna? Gå in på dalatrafiks hemsida, där kan du läsa mer eller titta på nyhetsbrevet på ditt modersmål.

NingAB

Hej!
Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och hösten är på ingång och vi på NingAB är tillbaka på jobbet igen. Nu väntar en spännande höst med flera nya projekt, det ser vi fram emot. Vi hoppas också att ni har haft en härlig sommar med fint väder och ledighet.

Vill ni kontakta oss är ni välkomna att höra av er till:
Mail: Info@ningab.se
Skype: NingAB.se
Telefon: 0247-131 20

Vi önskar er en härlig höst!

Sommaraktivitet

Hej!
När du ändå är i Stockholm över en helg eller på semester passa då på att besöka Tekniska Museet.

Vi på NingAB har haft ett samarbete med dem och översatt deras utställning till teckenspråk.
Gå till Informationsdisken eller Reception och be om att få ett kort.
Kortet ska sedan sättas in i surfplattorna, därefter kan du välja olika språk bland annat teckenspråk.

Välkommen till Stockholm och Tekniska Museet!

Barnombudsmannen

Hej!
Ningab har fått i uppgift att översätta filmer till teckenspråk på Barnombudsmannens hemsida. I två av filmerna där det finns tal har vi använt oss av en dövtolk.
Är ni nyfikna så tycker jag att ni ska gå in och titta!

www. Barnombudsmannen.se

Information Försäkringskassan

Hej!
Om ni har fått ett brev från försäkringskassan kan ni be er kontaktperson att ni vill få brevet översatt till teckenspråk. Visste ni det? Hör av er till er kontaktperson på försäkringskassan idag!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev från NingAB

NingAB:s senaste produktioner
Under december månad valde UNICEF att använda NingAB som sin teckenspråksleverantör. UNICEF önskade få en film tolkad till teckenspråk, detta hjälpte vi givetvis till med.
Under januari månad producerade och levererade vi teckenspråksöversättningar till Stockholms Tolkcentral, filmerna ligger nu på deras hemsida, gå gärna in och titta på dem.

NingAB informerar
Under hösten har Emelie Solén jobbat hos oss som projektkoordinator. Emelie har nu fortsatt sin jobbresa mot nya äventyr och vi önska henne såklart lycka till på det nya jobbet.

Utbildningar
Maria och Niclas har under hösten deltagit i en pilotutbildning som SDR har startat den heter Utbildning för döva tolkar och översättare, pilotutbildningen fortsätter under våren och både Maria och Niclas tycker att detta är intressant och lärorikt. Detta är första utbildningen som riktar sig till döva översättare och tolkar.
Vi vill också passa på att berätta att personalen som jobbar hos tandvårdsteamet Björn Hedman i Leksand har gått en teckenspråkskurs på två tillfällen. Maria har undervisat de under två kvällar i januari. Vi är glada över intresset och hoppas att de får användning av de tecken och fraser de lärt
sig.

Vi som jobbar på NingAB hoppas ni får det riktigt härligt i mars!

facebookbild2

 

Ta gärna kontakt med oss på NingAB
Info@ningab.se
073-524 83 33
0247 – 131 20

Skärmklipp

Energimyndigheten

Hej!
NingAB och Energimyndigheten har haft ett samarbete tidigare. Nu har energimyndigheten producerat några nya teckenspråksfilmer. Vill ni titta på dessa klickar ni på handsymbolen som finns i menyraden längst upp på sidan.
Energimyndighetens hemsida

Information från NingAB

God fortsättning!

Vi på NingAB hoppas att ni har haft en bra start på det nya året! Vi ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och spännande produktioner. Vi vill påminna er om att ni kan tipsa oss om hemsidor som saknar teckenspråksöversättningar, skicka beställningar till oss eller frågor o. dyl. Enklast är att ni tar kontakt med oss via mailadressen: info@ningab.se

1 2 3 7